Linda van Erve
ontwerper van effectieve illustraties

over Linda

 
 

Een illustratie die echt bij het verhaal past

Mijn naam is Linda van Erve. Ik ben iemand die communiceert via beelden en illustratie is de vorm die hier het beste bij past. Ik heb illustraties gemaakt voor reken- en taalboekjes, magazines, tentoonstellingen en ik heb strips getekend. In de wereld van onderwijsboeken en magazines zijn specifieke illustraties heel normaal. Terwijl ik een groep ondernemers zie, die is overgeleverd aan wat het internet aan afbeeldingen biedt. Dat is jammer, want die internetafbeeldingen zijn meestal heel algemeen, terwijl je met illustratie veel meer kan vertellen. Daarom geef ik mijn klanten hun eigen 'beeldtaal' die datgene laat zien wat zij belangrijk vinden.

 


sq_ov01_500.jpg

Kennis delen

Mijn klanten zijn gedreven kennisondernemers. Ze duiken in boeken en lezen artikelen over hun vakgebied. Schrijven erover en trekken erop uit om te spreken. Wat ze aan kennis ontwikkelen, verpakken ze in een dienst, zoals lesmethodes, cursussen, workshops (on- en offonline), individuele en/of groepssessies.

Voor het eigene van het bedrijf

Mijn klanten gebruiken wel afbeeldingen... maar deze verzameling steekt op den duur rommelig af bij de uitstraling van hun bedrijf. Deze groeit namelijk. Ze helpen steeds meer mensen, spreken op meer plekken en het bedrijf krijgt een nette huisstijl. Maar ja, de reeks afbeeldingen is nog steeds een ratjetoe van foto's, strip-achtige afbeeldingen of zelfgemaakte tekeningen. Met een eigen 'illustratiebibliotheek' is de uitstraling van hun bedrijf weer een net geheel.

Bovenal

  • Laat hun illustratie dàtgene zien wat echt belangrijk is om te vertellen.
  • Hebben ze iets van henzelf.
  • Is hun kennis is veel toegankelijker en onthouden klanten de stof veel beter omdat illustraties als een haakje werken.
  • Zijn bijvoorbeeld presentaties veel interactiever omdat mijn klanten minder gebonden zijn aan tekst.
  • Hoeven ze niet meer lang op het internet naar afbeeldingen te zoeken.
  • Merkt hun omgeving op dat ze zaken professioneel aanpakken.
  • Spreken hun klanten op den duur in hun beeldtaal. Ze nemen de metaforen in de mond. Dan zijn de illustraties pas echt een onderdeel van de identiteit van het bedrijf.

Deze en andere vrije illustraties zijn zichtbaar op  Instagram.    

Deze en andere vrije illustraties zijn zichtbaar op Instagram.
 

Schilderijen

Tussen werken en slapen door blijf ik bezig met beeld!
Of ze in een museum of restaurant hangen, of in een boek staan afgebeeld. Ik kan het niet laten om naar schilderijen te kijken. Ik speur het geschilderde oppervlak af: welke penseelstreek is er als eerste opgezet, welke daarna? Wat is dat voor rode verf en waarom staat die kleur op die plek? Wat ik in een schilderij ontdek, verwerk ik in vrije illustraties.