Linda van Erve
ontwerper van effectieve illustraties

dia-blog

Van al die lastige situaties kan ze haast een tegeltjeswand maken

 

Wat kan je laten zien met een illustratie?
Voordat ik je het antwoord geef, stel ik een andere vraag: welke lastige situaties van je klant zie je zó voor je? Van die o-ja-dat-is-typisch-weer-zo'n-voorbeeld-situatie?

Ik laat er een paar zien.
Hieronder bijvoorbeeld:

lvanerve_diablog01.jpg

Deze illustratie heb ik ontworpen voor coachingsbureau De Succesvolle Introvert. Zij helpt introverte professionals zichtbaar te zijn op een manier die bij hen past, zonder zich extravert voor te doen.

Wat voor een introvert lastig is, is een collega onderbreken in een gesprek. Vooral wanneer het een gesprek is met een extraverte, dominante collega. De introvert verdwijnt dan zowat.

En deze:

lvanerve_diablog02.jpg

Introverte professionals hebben de neiging om veel vragen te stellen tijdens een project of vergadering. Ze brengen de voors en tegens van een besluit graag in kaart. Bij hun extraverte collega kan dit overkomen als negatief. Dan is de introvert de collega die alleen maar beren op de weg ziet.

Ik had er teken-schik in, met die zuur kijkende beer:

lvanerve_diablog03.jpg

De voorbeelden hierboven, dat zijn illustraties met o-ja-dat-is-typisch-weer-zo'n-voorbeeld-situatie. Als je klant de beelden ziet in bijvoorbeeld een presentatie, dan denkt hij: "O, ja! Dat heb ik nu ook!"

Dan is het antwoord op de allereerste vraag van dit artikel: met illustratie kan je een herkenbaar verhaal tonen.

Marloes Bouwmeester, coach bij De Succesvolle Introvert start haar masterclasses altijd met lastige situaties. Steeds in hetzelfde vierkante formaat verbeeld. Het geeft de presentatie structuur en een soort visuele herkenbaarheid.

Van al die lastige situaties kan ze haast een tegeltjeswand maken.

lvanerve_diablog04.jpg

En jij? Welke o-ja-dat-is-typisch-weer-zo'n-voorbeeld-situatie zou je willen vangen in een krachtige illustratie?

 
Linda van Erve